Εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Συμβουλίου της Επικρατείας

0

Την Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009, στις 7 μ.μ., το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και την συμπαράσταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα) και θα ξεκινήσει με αποκαλυπτήρια προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Σιούφας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας.
Ομιλητές θα είναι οι Φίλης Αρναούτογλου, Σύμβουλος Επικρατείας με θέμα «Τα ογδόντα χρόνια του Συμβουλίου της Επικρατείας» και Θεόδωρος Φορτσάκης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Το Συμβούλιο της Επικρατείας: Μεταλλάξεις και προοπτικές».