Εκδήλωση του περιοδικού Erga Omnes στο ΕΒΕΑ

0

Με τον τίτλο «Η Δικαιοσύνη στο εδώλιο;» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ΕΒΕΑ εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό ERGA OMNES με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο Γ. Γ. και Υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο δικηγορικός κόσμος της Αθήνας με τη συμμετοχή και τις επιλογές του στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ καλείται να πάρει διαζύγιο με το χθες και να κινηθεί προς μία τριπλή κατεύθυνση: Πρώτον, να αποκαταστήσει το χαμένο κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας που είναι ο ΔΣΑ. Δεύτερον, να τον μετατρέψει σε συνήγορο του πολίτη, των δικαιωμάτων και των προσδοκιών του. Τρίτον, να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου επαγγελματικά και θεσμικά αιτήματα, ώριμα από καιρό, του δικηγορικού κόσμου να ικανοποιηθούν όχι μόνο για λόγους συνδικαλιστικούς, αλλά κυρίως για λόγους που άπτονται της αξιοπρέπειας του λειτουργήματος και κατ’ επέκταση του πολίτη και των θεσμών του. Καμία αυτοκάθαρση δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματική, πρόσθεσε ο κ. Βερβεσός, εάν αυτή δεν συνοδεύεται με γενναία, ολοκληρωμένα και ριζοσπαστικά μέτρα για την αποκατάσταση της ταχύτητας, της ποιότητας και του κύρους της απονομής της δικαιοσύνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός των άλλων ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Καθηγητής, κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, η γνωστή Δικηγόρος και Σύμβουλος Δ.Σ.Α, κα Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο τέως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α., Δικηγόρος, κ. Νίκος Κουτρουμπής, ο τέως Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, Δικηγόρος κ. Γιάννης Παπαδογιαννάκης, και η Δικηγόρος, Δημοσιογράφος κα Ιωάννα Μάνδρου.

Σχόλια