Εκλογές 2015: Αναστολή εργασιών των Δικαστηρίων

0

Με Εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Πρωτοδικείων, Εφετείων, και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους και τους Συλλόγους των Δικαστικών Επιμελητών, γνωστοποιούνται οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ανασταλούν οι εργασίες των Δικαστηρίων, λόγω του εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, οι εργασίες των Δικαστηρίων αναστέλλονται δύο(2) εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο (2) εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22 έως και 27 Ιανουαρίου 2015. Εξαιρείται το Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία (1) ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28/1/2015.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22/1/2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22/1/2015.

Το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

Από την αναστολή εξαιρούνται α/ οι περιπτώσεις έναρξης εκδίκασης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου, καθώς και β/ η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Δείτε επίσης:

Κατεπείγουσα εγκύκλιος Βουλευτικών Εκλογών Α1 Πολ. Τμήματος Α.Π.

 

Σχόλια