Εκλογές 2019: Διορισμός και των Δικαστικών επιμελητών ως Δικαστικών αντιπροσώπων

0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση (3/5/2019) της ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος ψηφίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία δικαστικοί επιμελητές που είναι πτυχιούχοι Νομικής ή έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δέκα (10) έτη άσκησης των καθηκόντων τους, διορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται στους επαγγελματίες του κλάδου: “Αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης μπορούν να υποβληθούν στον Άρειο Πάγο στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges@areiospagos.gr.  – ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην στέλνετε ακόμη αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης, πριν ολοκληρωθεί από την Ο.Δ.Ε.Ε. η διαδικασία αποστολής των καταλόγων στον Άρειο Πάγο, οπότε θα υπάρξει σχετική ενημέρωση”.

Eν όψει του γεγονότος ότι πρώτη φορά ο κλάδος των Δικαστικών Επιμελητών συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών υπογραμμίζει ότι θα πρέπει ο καθε επαγγελματίας να εκτιμήσει την δυνατότητα του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα αυτά. Η Ομοσπονδία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο παρακολούθησης σεμιναρίων για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Σχόλια