ΕΚΠΑ: Κατάληψη στη Νομική και στο Πολιτικό

Κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο ν/σ για την Παιδεία αλλά και συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

0

Κατάληψη των σχολών από σήμερα, Τετάρτη 13/11, μέχρι και την Κυριακή 17/11, καθώς και συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, αποφάσισαν οι Συντονιστικές Επιτροπές Κατάληψης Νομικής και Πολιτικού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σειρά δράσεων έχει αποφασιστεί κατά του ν/σ για την Παιδεία, στην καταπάτηση του ασύλου και την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων Συλλόγων από την Αθήνα αλλά και όλη την Ελλάδα, έτσι και οι δικοί μας πήραν αγωνιστικές αποφάσεις ενόψει και του Πολυτεχνείου, αντιδρώντας στην κατάθεση του επερχόμενου ν/σ της Κεραμέως για την παιδεία, στην καταπάτηση του ασύλου, στην έφοδο αστυνομικών δυνάμεων και στην ακραία κρατική καταστολή απέναντι σε όσους/ες αμφισβήτησαν το λοκαουτ στις 11/11 στην ΑΣΟΕΕ. Αποφάσισαν –μεταξύ μιας σειράς δράσεων- και κατάληψη των σχολών από την Τετάρτη 13/11 μέχρι και την Κυριακή 17/11 και συμμετοχή στο τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.Στο φόντο της θεσμικής κατάργησης του ασύλου το καλοκαίρι από την Κυβέρνηση της ΝΔ και το συνεχιζόμενο κλίμα έντασης και αστυνομοκρατίας, υπάρχουν τα εξής δεδομένα: το λοκαουτ στην ΑΣΟΕΕ, τα γεγονότα που ακολούθησαν και η ακραία καταστολή, αλλά και το ήδη ανακοινωμένο λοκαουτ σήμερα στη Γεωπονική και τη Φιλοσοφική (που συνεδρίασε σήμερα μαζικά και πήρε αγωνιστική απόφαση).

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη την πάγια επιλογή των δικών μας διοικήσεων να κλείνουν με αυταρχικό τρόπο τις σχολές μας πριν το τριήμερο του Πολυτεχνείου (με ό, τι αυτό σημαίνει για το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του) ή την 6η Δεκέμβρη, χρησιμοποιώντας γελοία προσχήματα, εμείς δηλώνουμε ότι: οι φοιτητικοί μας σύλλογοι έλαβαν απόφαση για κατάληψη και θα διασφαλίσουν ότι οι σχολές θα είναι ανοιχτές στους φοιτητές/τριες και το λαό και δε θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό, ενάντια στο δόγμα «νόμος και τάξη». Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η στόχευση κυβέρνησης και διοικήσεων των ιδρυμάτων με το να κλείνουν πραξικοπηματικά τις σχολές, είναι ακριβώς να εμποδίσουν τις συλλογικές διαδικασίες εντός τους, να απαγορεύσουν στους συλλόγους να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις και να τις υλοποιούν. Ειδικά σε μια περίοδο που οι σύλλογοι αντιστέκονται και βγαίνουν στο δρόμο, μια τέτοια κίνηση από πλευράς της διοίκησής μας σηματοδοτεί ξεκάθαρη επίθεση στο φοιτητικό σύλλογο Νομικής.

Πολύ περισσότερο, μετά τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, ένα λοκαουτ σηματοδοτεί τη βούληση της διοίκησης να χτυπήσει τις διαδικασίες μας. Οι διοικήσεις, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Κυβέρνηση να πάρουν την πολιτική ευθύνη για ό, τι ακολουθήσει.Καμία σκέψη για κλείσιμο της σχολής με λοκαουτ!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Πανεπιστήμια κέντρα αγώνα και διεκδίκησης.Πολυτεχνείο ανοιχτό για το λαό και τη νεολαία!

Συντονιστικές Επιτροπές Κατάληψης Νομικής και Πολιτικού”

Σχόλια