Εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας η Φ. Γεννηματά, με απόφαση του Αρείου Πάγου

0

Το Α Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακήρυξε χθες τα κόμματα, τους συνδυασμούς, τους υποψηφίους και τους μεμονωμένους υποψηφίους, που μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.

Έντονες ωστόσο αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι το ανώτατο δικαστήριο μπλόκαρε την υποψηφιότητα της επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Φ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη, ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, δεν μπορεί να ανακηρυχθεί σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 56 παράγραφος 1 του Συντάγματος, δεδομένου ότι είναι ανώτερο αιρετό μονοπρόσωπο όργανο των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού και δεν έχει λήξει η θητεία της.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ο συνδυασμός του συνασπισμού κομμάτων με την επωνυμία «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» πρέπει να ανακηρυχθεί ως συνδυασμός συνασπισμού των λοιπών κομμάτων, που κατά τη δήλωσή του το αποτελούν, πλην του ΔΗΚΚΙ, καθώς, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, το ΔΗΚΚΙ δεν εκπροσωπήθηκε νομίμως από τα πρόσωπα, που υπέγραψαν τη δήλωση που κατατέθηκε από τον Αλέκο Αλαβάνο, ως αντιπρόσωπο των συνεργαζόμενων κομμάτων του συνασπισμού.

Σχόλια