Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο ένστολοι του Α.Τ. Ακροπόλεως

0

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ο ένας από τους ειδικούς φρουρούς και ο αστυφύλακας που κατηγορούνται για την υπόθεση κακοποίησης του 30χρονου Χιλιανού κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Στους δύο ένστολους επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης τακτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Ο ειδικός φρουρός και ο αστυνομικός απολογήθηκαν για την κατηγορία της απλής συνέργιας σε βασανιστήρια και της κατάχρησης εξουσίας, καθώς φέρονται να μην απέτρεψαν την επίθεση των συναδέλφων τους κατά του νεαρού κρατουμένου.
Οι υπόλοιποι τρεις ένστολοι που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, καθώς έχουν λάβει σχετική προθεσμία.
Εν τω μεταξύ, προκειμένου να συμβάλει στη δικαστική διερεύνηση του ζητήματος, ο τραυματισμένος Χιλιανός δεν πρόκειται να απελαθεί. Για τη ματαίωση της απέλασής του ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ασφάλειας Αττικής.

Σχόλια