Ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάς

0

Ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος και στέλεχος της μητρικής εταιρίας, Φόλκερ Γιουνγκ.

Ο κ. Γιουνγκ, ο οποίος απολογήθηκε με τη βοήθεια μεταφραστή, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου έξι ώρες.

Εν τω μεταξύ, σε δεσμεύσεις κοινών λογαριασμών του φυγόδικου κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, Χρ. Καραβέλα με τα παιδιά του προχώρησε ο ανακριτής Ζαγοριανός.

Η κίνηση αυτή του ανακριτή περιλαμβάνει και το μικρότερο μέλος της οικογένειας Καραβέλα, τον γιο του πρώην στελέχους της Siemens.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών κοριτσιών του κ. Καραβέλα, Σάκης Κεχαγιόγλου επισκέφθηκε τον ανακριτή προκειμένου να του παραδώσει τις εξουσιοδοτήσεις των τριών κοριτσιών.

Προσφυγές στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατέθεσαν δια των συνηγόρων τους κ.κ. Γιάννη Μαρκουλάκου και Σάκη Κεχαγιόγλου, η σύζυγος και οι κόρες του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα.

Η σύζυγος και η 25χρονη μεγαλύτερη κόρη του κ. Καραβέλα ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινή κράτησής τους με περιοριστικούς όρους, χωρίς, όπως ζητούν, την επιβολή χρηματικής εγγύησης, ή διαφορετικά ιδιαιτέρως χαμηλής.

Στις αιτήσεις, το ένταλμα προσωρινής κράτησης χαρακτηρίζεται άδικο, αυθαίρετο και παράνομο, ενώ στην προσφυγή της μητέρας χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «σας ζητώ να μην καταδικάσετε εμένα και τα παιδιά μου σε ψυχικό θάνατο επειδή ο πατέρας τους επέλεξε να μην αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σχόλια