Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Ευγένιος Παπαδόπουλος

0

Ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής για υποθέσεις του χρηματιστηρίου της περιόδου 1999-2000, που είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

Η κατηγορία για την οποία απολογήθηκε με υπόμνημα ο κ. Παπαδόπουλος, αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζεται με την αλλαγή που είχε κάνει ως διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Παναγιώτη Πανούση, που έχει κριθεί προφυλακιστέος από τον εφέτη ανακριτή, Γιάννη Μαγγίνα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιταγή ποσού 100.000 ευρώ, της περιόδου 1999-2000, που είχε εκδοθεί από βρετανική τράπεζα και είχε οπισθογραφήσει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η οπισθογράφηση της επίμαχης επιταγής ήταν φυσιολογική ενέργεια στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ενώ, όπως τονίζει, από το άνοιγμα των λογαριασμών του δεν προέκυψε απολύτως τίποτα το επιλήψιμο.

Σχόλια