Έλληνες χάκερ εισέβαλαν στην ιστοσελίδα του CERN

0

Ομάδα Ελλήνων χάκερ κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς των συστημάτων ασφαλείας του δικτύου υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας, CERN και εισέβαλε στην ιστοσελίδα του κέντρου την ώρα που οι πρώτες δέσμες σωματιδίων κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC).
Οι δράστες της ομάδας με την ονομασία “Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας” δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν περαιτέρω ζημιά στο ιστορικό πείραμα, ενώ ανάρτησαν μήνυμα στα ελληνικά, με το οποίο προειδοποιούσαν για υφιστάμενα κενά ασφάλειας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Τάιμς και Ντέιλι Τέλεγκραφ.
Οι χάκερ χαρακτήρισαν “”σχολιαρόπαιδα, άσχετους και γραφικούς”” τους τεχνικούς ασφάλεια των υπολογιστών του CERN στη Γενεύη και διαβεβαίωναν τους επιστήμονες ότι ήθελαν απλώς να αναδείξουν το πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει και όχι να διαταράξουν το πείραμα.
Ο εκπρόσωπος του CERN Τζέημς Γκίλις δήλωσε: “Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν, αλλά φαίνεται πως δεν έκαναν κάποια ζημιά. Φαίνεται να είναι άνθρωποι που ήθελαν να αναδείξουν ότι μπορεί κάποιος χάκερ να εισβάλει στο CERN”.

Σχόλια