Εμμένουν στην παραίτηση

0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των δύο αντεισαγγελέων, Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου να παραιτηθούν.

Οι δύο εισαγγελείς αποφάσισαν να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση τρίτου δικαστικού λειτουργού που θα επόπτευε τις έρευνές τους και έστειλαν στον υπουργό Δικαιοσύνης τις παραιτήσεις τους από το δικαστικό σώμα, επιμένοντας στην άποψή τους ότι ο φάκελος πρέπει να πάει στη Βουλή.

Με εντολή πρωθυπουργού, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δεν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις, καλώντας τους δικαστικούς λειτουργούς «να συνεχίσουν, ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε, να επιτελούν το καθήκον τους, έως την τελική έκβαση της υπόθεσης».
Εντούτοις, οι δύο αντεισαγγελείς φέρεται να παραμένουν ανένδοτοι στην απόφασή τους.
Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρα εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς, καθώς και «αγανάκτηση για το πρωτοφανές γεγονός της δημιουργίας συνθηκών, που εξανάγκασαν σε παραίτησή τους». Η ολομέλεια, δε, χαρακτηρίζει «μείζον το θέμα, που άπτεται του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των παρεμβάσεων που ασκούνται».

Σχόλια