Εμπλοκή πρακτόρων της ΕΥΠ στην υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών

0

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, καθώς η υπεράσπιση δηλώνει ότι έχει εντοπίσει πέντε αξιωματικούς της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που φέρονται να εμπλέκονται στις σχετικές επιχειρήσεις που έγιναν τον Ιούλιο του 2005.

Ο δικηγόρος, Φραγκίσκος Ραγκούσης των απαχθέντων Πακιστανών κατέθεσε στην 4η τακτική ανακρίτρια αίτημα να κληθούν για κατάθεση στην υπόθεση οι πρώην και νυν υπάλληλοι της ΕΥΠ ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στο αίτημά του προς την ανακρίτρια ο Φραγκίσκου Ραγκούσης υποβάλλει και το σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος», σύμφωνα με το οποίο ένας πρώην αστυνομικός, υπάλληλος της ΕΥΠ που συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, φέρεται να ομολογεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή των 25 Πακιστανών και να δίνει σημαντικές λεπτομέρειες της όλης επιχείρησης.

Στην ανακρίτρια έχουν δοθεί τα πλήρη στοιχεία του 49χρονου πρώην αξιωματικού, ο οποίος υπηρετούσε επίσης στη δίωξη ναρκωτικών.

Η πλευρά των Πακιστανών που παρίσταται ως πολιτική αγωγή, ζητεί από την ανακρίτρια να τους καλέσει επειγόντως να δώσουν εξηγήσεις.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουν τελικά όλοι, ούτε ότι θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους σε παράνομες πράξεις.

Ο κ. Ραγκούσης διαμήνυσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» πως θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση της απαγωγής προς τον αρμόδιο υπουργό, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης σκοπεύει να υποβάλει μηνύσεις κατά των πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Β. Πολύδωρα, γιατί όπως υποστηρίζει η πλευρά των Πακιστανών οι υπουργού γνώριζαν αλλά και συγκάλυψαν την παράνομη επιχείρηση.

Σχόλια