Εμπλοκή στην καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ

0

Παρατείνεται η αναμονή και η αγωνία των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ, μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων, μετά και την προσφυγή της Εθνικής Τράπεζας στον Άρειο Πάγο.

Οι συγγενείς των θυμάτων υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει κανένα ποσό, παρά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία έκρινε τελεσίδικα ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ, στον σεισμό του 1999, έχουν προτεραιότητα στις αποζημιώσεις από πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας η οποία πτώχευσε το 2004.

Σύμφωνα με δηλώσεις δικηγόρων των συγγενών ορισμένων θυμάτων, αυτό συμβαίνει γιατί «η συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού είχε κατατάξει προνομιακά το Δημόσιο, το ΙΚΑ, δύο τράπεζες και μία παθούσα που έσπευσε να γράψει υποθήκη στα ακίνητα για να προηγηθεί των υπόλοιπων δικαιούχων στην κατάταξη».

Σημειώνεται ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2004 εκπλειστηριάστηκαν δύο ακίνητα της Ρικομέξ, αποφέροντας εκπλειστηρίασμα ύψους 3.521.230 ευρώ.

Σχόλια