Εν αναμονή στοιχείων από τη Γερμανία, το Πειθαρχικό για τον Ν. Ζαγοριανό

0

Στοιχεία από τη γερμανική Δικαιοσύνη, τα οποία θα «φωτίσουν» τον τρόπο που χειρίστηκε ο πρώην ανακριτής του φακέλου Siemens, Νίκος Ζαγοριανός το θέμα του υπ’ αριθμόν ένα κατηγορούμενου στην υπόθεση, Μιχάλη Χριστοφοράκου, αναμένει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιβάλει πειθαρχική ποινή στον κ. Ζαγοριανό.
Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν λάβει στα χέρια του τα έγγραφα που ζήτησε από το Εφετείο του Μονάχου, καθώς η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε κατά του πρώην ανακριτή για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας αφορά στις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή δεν προέβη μετά τη διαφυγή του κ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία. Με τη βοήθεια αυτών των στοιχείων οι πέντε Πρόεδροι Εφετών που απαρτίζουν το Συμβούλιο θα διαπιστώσουν αν η απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης περί μη έκδοσης του κατηγορουμένου στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν είχε ενεργήσει διαφορετικά ο κ. Ζαγοριανός.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του πρώην ανακριτή της υπόθεσης Siemens, την προσεχή Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας καλείται να αποφασίσει αν ο κ. Ζαγοριανός θα διωχθεί και ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες.

Σχόλια