Εν αναμονή της απόφασης για τον ΧΥΤΑ στο Νομό Θεσσαλονίκης

0

Μετά από αρκετές αναβολές, ολοκληρώθηκε χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας η διαδικασία που αφορούσε στην προσφυγή που κατέθεσε η Μητρόπολη Λαγκαδά κατά της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ Θεσσαλονίκης στη θέση «Μαυροράχη 2» του Δήμου Λαχανά. Οι δύο πλευρές, η Μητρόπολη Λαγκαδά και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, έχουν προθεσμία μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα να καταθέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις προτάσεις τους κατά ή υπέρ της κατασκευής του ΧΥΤΑ. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα έχει μία εβδομάδα προθεσμία μέχρι να εκδώσει την τελική απόφασή του.

Ο εισηγητής του Σώματος ήταν απορριπτικός έναντι της προσφυγής σημειώνοντας ότι για τα σημεία για τα οποία εκφράζονται επιφυλάξεις από τη Μητρόπολη Λαγκαδά υπάρχει επαρκής μελέτη και αιτιολόγηση στη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ.

Κατά την εκδίκαση παραβρέθηκαν δικηγόροι που εκπροσωπούσαν το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο στηρίζει το νομαρχιακό σχεδιασμό για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ στο Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και οι δήμαρχοι Θέρμης, Βασιλικών, Ασσήρου, Λαχανά και Κουφαλίων. Παρέστησαν επίσης πενήντα περίπου κάτοικοι της περιοχής Λαγκαδά, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σπυρίδωνα.

Σχόλια