Εν αναμονή της απολογίας Δενδρινού στην υπόθεση Siemens

0

Αύριο θα απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της Siemens ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Διονύσης Δενδρινός, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμαστεί.

Ο κ. Δενδρινός, που είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψη του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αργότερα οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του στην Παλλήνη, με την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία στρεφόμενης κατά του Δημοσίου. Η σύλληψη του έγινε με βάση ένταλμα του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, στις 4 Ιουνίου.

Ο κ. Δενδρινος, ο οποίος πέρασε το βράδυ του στην ΓΑΔΑ , φέρεται να εμπλέκεται μαζί με άλλα έξι άτομα στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος με αγνώστους μέχρι στιγμής συναυτουργούς από την Siemens και την Saic, από το 2002 έως και τις 15.9.2003, παρέστησαν στα αρμόδια όργανα του ελληνικού δημοσίου λέγοντας ότι “”τόσο η υποψήφια προμηθεύτρια εταιρία Saic όσο και η υπό κατασκευάστρια εταιρία Siemens, είχαν τη δυνατότητα από πλευράς τεχνικής υποδομής και τεχνογνωσίας να παραδώσουν τα συστήματα C4I ολυμπιακής ασφάλειας έτοιμα για πλήρη επιχειρησιακή χρήση εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών””.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Δενδρινού, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μαρία Κεβγά, κατέθεσαν στον ανακριτή αίτημα ανάκλησης του εντάλματος σύλληψης θεωρώντας το μη νόμιμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο εντολέας τους ούτε λογαριασμούς στο εξωτερικό διαθέτει, ούτε off-shore εταιρίες και επιπλέον όποτε κλήθηκε από τη δικαιοσύνη εμφανίστηκε κανονικά.

Σχόλια