Εν μέσω αντιδράσεων πέρασε το νομοσχέδιο για απεργίες και απόρρητο επικοινωνιών

0

Αν και συνάντησε την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τις εφέσεις επί των δικαστικών αποφάσεων για το νόμιμο των απεργιών, η οποία προστίθεται στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών,υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, προέβη σε δήλωση-υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας, σε σχέση με τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντος υλικού ενώπιον δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία με την οποία οι εφέσεις επί της νομιμότητας των απεργιών, θα πρέπει να εκδικάζονται εντός 48 ωρών από δικαστήριο, τη σύνθεση του οποίου ορίζει ο προϊστάμενος των Εφετών, συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης τόνισε πως η κυβέρνηση «δέχεται και στηρίζει απόλυτα το ιερό δικαίωμα της απεργίας, αλλά αναγνωρίζει από την άλλη και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.

Γιατί δηλαδή, αν μια απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, να μην έχει δικαίωμα η ίδια η πολιτεία να προστατεύσει το σύνολο των πολιτών της;».