Έναρξη ακαδημαϊκού έτους για τον Καθηγητή, Ευάγγελο Βενιζέλο

0

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατά την έναρξη των μαθημάτων των πρωτοετών φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΑΠΘ, ο κ. Βενιζέλος εισήλθε καταχειροκροτούμενος ενώ στη συνέχεια προλογίστηκε από τον καθηγητή και πρώην ευρωβουλευτή, Κ. Χρυσόγονο.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές της Σχολής, επισημαίνοντας πως πριν από 45 χρόνια βρισκόταν και αυτός στη θέση τους.

«Στα 90 χρόνια της Νομικής Σχολής, στα μισά έτυχε να είμαι μέρος της λειτουργίας της», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος ανέλυσε τις λειτουργίες του Συντάγματος, επισημαίνοντας τη σημασία του σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και οικονομικής ζωής και τονίζοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε αποκόπηκε από την έρευνα και την πρακτική του Συνταγματικού Δικαίου.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε στους φοιτητές, λέγοντας ότι η τελευταία φορά που μίλησε σε ακροατήριο στο ΑΠΘ ήταν το 2007, όταν η κόρη του βρισκόταν μεταξύ των πρωτοετών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. «Στα μάτια σας βλέπω τη σχέση μου με την κόρη μου» είπε χαρακτηριστικά, ευχόμενος καλή επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα στη Νομική σχολή.