Έναρξη καταθέσεων στη δίκη για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

0

Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζονται για εκβίαση της γαλακτοβιομηχανίας πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού ένας εκτελωνιστής και ένας έμπορος σιτηρών.
Με την έναρξη της διαδικασίας, το δικαστήριο απέβαλε από πολιτική αγωγή το δημόσιο, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που υπέβαλε, στις 3 Νοεμβρίου, η υπεράσπιση.
Στη δίκη παρίστανται πλέον, ως πολιτική αγωγή, η ΜΕΒΓΑΛ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας.
Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στο διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2006, οπότε συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ο ένας κατηγορούμενος και ακολούθησαν οι συλλήψεις των δύο συγκατηγορουμένων του.
Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ δήλωσε ότι ο εκτελωνιστής και ο έμπορος σιτηρών τού πρότειναν να απαλείψουν πρόστιμο 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη ΜΕΒΓΑΛ, ζητώντας για τους ίδιους αμοιβή 2.500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο ενεργούσαν σε συνεργασία με άνθρωπο μέσα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι εκ των υστέρων κατάλαβε πως ο σύνδεσμος ήταν ο τότε γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.