Έναρξη κινητοποιήσεων των Δικαστικών Λειτουργών

0

Σε συνέχεια των αποφάσεων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, πραγματοποιείται σήμερα (5/9) στις 12.30 στον ισόγειο χώρο της εισόδου του Αρείου Πάγου η Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση των Δικαστικών Λειτουργών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα το σχεδιαζόμενων νέων περικοπών των αποδοχών των μελών του κλάδου.

Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων που προβλέπεται να ακολουθήσουν. Ήδη έχει ανακοινωθεί η διενέργεια Πανδικαστικής Συγκέντρωσης, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες, την ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, την 17η Σεπτεμβρίου 2012. Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις έχει προβλεφθεί η διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων (πολιτικών και ποινικών) από ώρα 11.30 έως 15.00.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων: «Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οποιαδήποτε υποχώρηση και ότι θα προστατεύσουμε τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, έστω και αν απαιτηθεί να οδηγηθούμε σε ρήξη με τις άλλες δύο Εξουσίες ( Νομοθετική και Εκτελεστική ), εάν αυτές επιμείνουν να αγνοούν το ισότιμο των Λειτουργών της Δικαστικής Εξουσίας. Δηλώνουμε, επίσης, ότι η Ένωσή μας, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα επανακαθορίσει τη στάση της και κυρίως ως προς τον τρόπο, το χρόνο και τον τόπο άσκησης των καθηκόντων μας. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στον αγώνα μας.»

Σχόλια