Έναρξη της δίκης για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη

0

Σήμερα αναμένεται τελικά να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του 25χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου, κατά τον περσινό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην πλατεία Συντριβανίου.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας επρόκειτο να αρχίσει, χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οκτώ αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση. Κατηγορούμενοι είναι δυο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πέντε αστυφύλακες κι ένας αρχιφύλακας.

Οι επτά από τους αστυνομικούς κατηγορούνται για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία τελεσθείσα από περισσότερα από δυο πρόσωπα. Ο όγδοος κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρετεί σήμερα ως αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς και αντιμετωπίζει το αδίκημα της απλής συνέργειας στην παραπάνω πράξη. Εκτός του παραπάνω αδικήματος -ο αρχιφύλακας – ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζει και το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Οι επτά εκ των αστυνομικών κατηγορούνται ότι «επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές στον Αυγουστίνο Δημητρίου και του επέφεραν με σφοδρότητα επανειλημμένα, ταυτόχρονα και διαδοχικά χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος». Σε ό,τι αφορά τον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κατηγορητήριο του καταλογίζει ότι παρείχε ψυχική συνδρομή στους υφισταμένους του.

Ο 25χρονος, που ήταν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θέλει να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη απάντησε κατηγορηματικά «όχι». Ο συνήγορός του δήλωσε: «Θα επιμείνουμε να γίνει η δίκη. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αυγουστίνος ήρθε να καταθέσει».

Ως μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν πανεπιστημιακοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και είχαν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια