Έναρξη της δίκης Πλεύρη για φυλετικές διακρίσεις

0

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ξεκίνησε η δίκη του δικηγόρου, Κώστα Πλεύρη και τριών υπευθύνων της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.

Η κατηγορία αφορά το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη με τίτλο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», αποσπάσματα του οποίου είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Ο συγγραφέας αρνείται, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του, ότι διεπράχθη από το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας το Ολοκαύτωμα και προβαίνει σε δυσμενείς χαρακτηρισμούς για τους Εβραίους και τη θρησκεία τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, οι οποίοι χαρακτήρισαν το βιβλίο «ρατσιστικό, που διέπεται από μίσος κατά των Εβραίων». Οι μάρτυρες τόνισαν ότι τα επίδικα αποσπάσματα του βιβλίου εγκωμιάζουν τις φυλετικές διακρίσεις και παρακινούν σε βίαιες ενέργειες κατά Εβραίων.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα ο κατηγορούμενος δικηγόρος επανέλαβε την άποψη του ότι δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα – εστάλησαν στη Μαδαγασκάρη οι διωχθέντες Εβραίοι, όπως υποστηρίζει – και τόνισε ότι αυτό στην Ελλάδα δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα: «Να βγάλετε νόμο όπως στη Γερμανία, όπου όποιος το αρνείται τιμωρείται», υποστήριξε ο Κώστας Πλεύρης.

Σχόλια