Ενδείξεις ενοχής για το παραδικαστικό βλέπει το Συμβούλιο Εφετών για τον Π.Μαντούβαλο

0

«Σοβαρές ενδείξεις ενοχής» εις βάρος του βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, καταδεικνύει το Συμβούλιο Εφετών στο βούλευμα που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες, αποφασίζοντας την επιβολή των περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο βουλευτή.

Την κρίση τους περί «σοβαρών ενδείξεων ενοχής» του κατηγορούμενου βουλευτή τη στηρίζουν στο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας που δεν τους αφήνει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του κατηγορουμένου στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά και σε τρία ακόμη στοιχεία, όπως είναι ο εξακολουθητικός τρόπος τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, η χρήση μη νόμιμων μέσων για την απαλλαγή κατηγορουμένων, αλλά και η συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης των χρημάτων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δικαστές που έκριναν την υπόθεση δεν θεωρούν εκ προοιμίου δεδομένη την εμφάνιση του βουλευτή σε περίπτωση ενδεχόμενης καταδίκης του. Αντίθετα, συνεκτιμώντας τόσο την αντίληψή του για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης όσο και τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις που συνεπάγονται οι αξιόποινες πράξεις που τον βαρύνουν, αφήνουν να εννοηθεί ότι αν και βουλευτής είναι ακόμη και ύποπτος φυγής.

Σχόλια