Ενδεχόμενη αναβολή κατάθεσης του ν/σ για τα ΑΕΙ

0

Υπο την πίεση των αυξανόμενων κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να ξεφύγει από την κρίση είναι να ματαιωθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου ως τον Oκτώβριο, έτσι ώστε να ανοίξουν και πάλι τα πανεπιστήμια, να πραγματοποιηθεί κανονικά η εξεταστική περίοδος και να οργανωθεί ένας νέος διάλογος με τους φορείς χωρίς να δημιουργείται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ μέχρι πρότινος η υπουργός Παιδείας δήλωνε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στους φορείς, τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει καμία δήλωση ή ανακοίνωση.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούσαν πιθανότερο λοιπόν να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στους φορείς ένα προσχέδιο του νομοσχεδίου και να ανακοινωθεί ταυτόχρονα ότι οι παρατηρήσεις του θα ενσωματωθούν στο κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Oκτώβριο.

Θεωρείται βέβαιο εξάλλου ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιχειρήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας των θερινών τμημάτων και για τον λόγο αυτόν μελετά (στην περίπτωση που αποφασίσει την άμεση ψήφισή του) την επιμήκυνση των εργασιών της Oλομέλειας της Βουλής που κανονικά λήγει στο τέλος του μήνα.

Σχόλια