Ενεργοποιείται η «ώρα του πρωθυπουργού» στη βουλή

0

Από την επόμενη Παρασκευή θα ισχύει η «ώρα του πρωθυπουργού», στο κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής, Δημήτρη Σιούφα.
Η διαδικασία θα αρχίσει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου με τη συγκέντρωση επίκαιρων ερωτήσεων, στις οποίες ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε καταγγείλει ότι «ο πρωθυπουργός φυγομαχεί απέναντι μου στη βουλή. Ομολογεί έτσι ότι έχει την προσωπική ευθύνη για την αναταραχή και το αδιέξοδο στο χώρο της παιδείας και ιδίως των πανεπιστημίων».
Να σημειωθεί ότι η πρόσφατη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την παιδεία και την κατάσταση στα πανεπιστήμια θα απαντηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.
Στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σημειώνοντας ότι ο επίμονος αγώνας της ΚΟ επί τριάμισι χρόνια για να ενεργοποιηθεί η ώρα του πρωθυπουργού αποδεικνύεται ότι είχε τη σημασία του και ότι τελικά μπορούσε να φέρει αποτελέσματα.
«Η εβδομαδιαία παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή θα είναι ένα βήμα μπροστά για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Εφόσον φυσικά γίνει πράξη και δεν μείνει μόνο στα λόγια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια