Ενημέρωση για την Συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

0

 

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΗΣ 16ης-10-2015

Μετά την ανασυγκρότηση του νέου Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις 16-10-2015 και κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που επακολούθησε επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

1ον) Η διεξαγωγή της Καταστατικής και της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης σε δύο συνεχόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. Αποφασίστηκε, ειδικότερα, ότι η Καταστατική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα (Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015) κατά την οποία θα τεθούν προς συζήτηση και ακολούθως προς ψηφοφορία οι σχετικές προς τροποποίηση διατάξεις του καταστατικού και εφόσον παραστεί ανάγκη η σχετική ψηφοφορία θα συνεχισθεί και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις έδρες των Εφετείων. Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

2ον) Η κάλυψη, στο εξής, των εξόδων παράστασης των συναδέλφων σε περίπτωση άσκησης σε βάρος τους αγωγών κακοδικίας.

3ον) Η βράβευση των επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι. της χώρας μας τέκνων δικαστικών λειτουργών

4ον) Η διάθεση χρηματικού ποσού (10.000 ευρώ) στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ή στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα προς αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που βρίσκονται στη χώρα μας. Την απόφαση αυτή επέβαλαν προεχόντως ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι αρχές, που απορρέουν από τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του Ελληνικού Συντάγματος.

Το επικείμενο συνέδριο, που διοργανώνει η Ένωση μας, επί των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η αναγκαιότητα του οποίου (συνεδρίου) είχε επανειλημμένα επισημανθεί και αποφασισθεί κατά τη διάρκεια όλων των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα ιδιαίτερο κατά την παρούσα χρονική στιγμή νομικό γεγονός. Δύο περίπου μήνες πριν την έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα παρατεθούν σε δημόσια συζήτηση οι νέες διατάξεις, οι σκοποί του νομοθέτη και τα ενδεχόμενα, που ανοίγονται από την εφαρμογή των νέων διατάξεων ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το εάν βρισκόμαστε ή όχι μπροστά σε μία μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης, αν οι υπάρχουσες δομές είναι έτοιμες να υποδεχθούν το νέο σύστημα ή αν υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να επέλθουν αποτελέσματα με αρνητικές συνέπειες και δύσκολα αναστρέψιμες.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι το νέο Προεδρείο έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη το έργο, τις αρχές και τις αξίες, που αφήνει σ΄ εμάς τους νεώτερους η μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεί αντάξιο του θεσμικού ρόλου της Ένωσης μας.

Αθήνα, 21-10-2015

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, Αντιπρόεδρος – Εκπρόσωπος τύπου 
Ευάγγελος Κασαλιάς, Αντεισαγγελέας Εφετών, Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, Ταμίας  

 

Σχόλια