Ένορκη διοικητική εξέταση για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

0

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο για 12 ώρες στο κέντρο της Αθήνας ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών για ολιγωρία, για τις συνθήκες τραυματισμού αστυνομικών και πολιτών, καθώς και για καταστροφές σε υλικά του Δημοσίου, όπως ασπίδες, ακόμη και κρατικά οχήματα.
Στην έρευνα θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, και η παρείσφρηση μελών της Χρυσής Αυγής σε διοιμίριες των ΜΑΤ στα επεισόδια της οδού Σταδίου. Θα ερευνηθεί, επίσης, και η τυχόν υπέρβαση ή παράλειψη ενεργειών από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν 100 άτομα, 66 άνδρες και 34 γυναίκες, για τα οποία δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής στα επεισόδια.
Κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα σωματικής βλάβης απαγγέλθηκαν εναντίον 24χρονης φοιτήτριας, η οποία αφέθηκε ελεύθερη το πρωί της Κυριακής.

Περισσότεροι από 20 διαδηλωτές διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία των δυο διαδηλωτών που μαχαιρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου από μέλη της «Χρυσής Αυγής» επί της οδού Σταδίου.
Σοβαρές είναι οι ζημιές σε καταστήματα και οχήματα στον τόπο των επεισοδίων, καθώς και στο κτίριο της Πρυτανείας.

Σχόλια