Ένωση Δικαστών: «γενικόλογες και αόριστες» οι κατηγορίες του Δικηγορικού Συλλόγου

0

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών χαρακτηρίζοντας «γενικόλογες και αόριστες»
τις κατηγορίες περί καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων, ειδικότερα από το Πρωτοδικείο Αθηνών, και τις κατηγορίες για ολιγωρία εκ μέρους «συγκεκριμένων δικαστών».
Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι δεν την «ξενίζει η γενικόλογη διατύπωση και η αόριστη αναφορά με βαρύγδουπους όρους περί χαλαρότητας επιτέλεσης του καθήκοντος από μερίδα δικαστικών λειτουργών, αφού και κατά το παρελθόν δεν έλειψαν οι μύδροι και οι δημόσιες αόριστες, στηλιτεύσεις, από μέρους του ΔΣΑ, οι οποίες και δημιουργούν εσφαλμένη και παραμορφωτική εικόνα για τη Δικαιοσύνη στην κοινή γνώμη».
Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΔΕ επισημαίνει ότι θα περίμενε από τον ΔΣΑ να είχε προηγηθεί επικοινωνία – καταγγελία για τις μεμονωμένες περιπτώσεις δικαστών προς τους επιθεωρητές των δικαστηρίων, τον πρόεδρο ή τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση, τότε ο ΔΣΑ θα ήταν αναμενόμενο να καταφύγει «στην δημόσια διαπόμπευση της μερίδας αυτών των δικαστών» που για τους «σχολιαστές των ΜΜΕ και τους αναγνώστες τους, μπορεί η μερίδα αυτή να είναι δύο ή τρεις ή γιατί όχι και χίλιοι δέκα τρεις δικαστικοί λειτουργοί».
Παράλληλα, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι ο ΔΣΑ γνωρίζει πως μερίδα δικαστικών λειτουργών, αδυνατούν να αποδώσουν για «αντικειμενικούς λόγους» και ότι για αυτούς και μερικούς άλλους η Ένωση ζητά την εθελουσία έξοδο.

Σχόλια