Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων: ανακοίνωση στήριξης των ανακριτών της Χ.Α.

Στη δημόσια στήριξη των ανακριτών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προχώρησε με σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση [Link] την οποία υπογράφει η Πρόεδρος της Ενώσεως κα Αγγελική Θάνου, “Εκφράζουμε την υποστήριξή μας, προς τους δύο ανακριτές-Προέδρους Πρωτοδικών κ.κ.Γεωργουλέα και Παπακώστα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο δύσκολο έργο τους με ευσυνειδησία και σθένος, επέδειξαν εξαιρετική αντοχή σωματικών και πνευματικών δυνάμεων, διενεργήσαντες 65 συνεχείς ώρες ανάκρισης και λειτούργησαν ως ανεπηρέαστοι και αμερόληπτοι Δικαστές. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δύο Εισαγγελείς κ.κ. Σπηλιόπουλο & Μαυροπούλου”.

Παράλληλα η κα Θάνου, ζητά τη συνδρομή όλων των παραγόντων, των σχετικών με την απονομή της Δικαιοσύνης (Δικαστές και Εισαγγελείς, Δικηγορικούς Συλλόγους, Καθηγητές των Νομικών Σχολών), προκειμένου να προφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα “τα οποία υπερβαίνουν κάθε όριο επιτρεπτής επιστημονικής κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και συνιστούν σαφώς απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προκλητική προσπάθεια επηρεασμού των Δικαστικών Λειτουργών, σε υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Είναι προφανές ότι με τέτοιες ενέργειες κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την δικαστική ανεξαρτησία και τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.”