Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αφετηρία κινητοποιήσεων η σημερινή έκτακτη Γ. Συνέλευση

0

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε,  από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τα Δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από ώρα 12.00 έως ώρα 15.00.

Επίσης, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, οι δικαστικοί λειτουργοί θα ασκούν τα καθήκοντά τους “αποκλειστικά και μόνον στα Δικαστικά Καταστήματα και  εντός του χρόνου που τα Δικαστήρια θα λειτουργούν και υπό τις συνθήκες υλικοτεχνικών υποδομών και ασφάλειας προσωπικού και εγκαταστάσεων που αυτά σήμερα παρέχουν και ως εκ τούτου δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις , εκτός από αυτές που αφορούν επείγουσες  πολιτικές και ποινικές υποθέσεις”.

Παράλληλα, στο ίδιο ψήφισμα η Ένωση αφενός καλεί την κυβέρνηση να λάβει μια σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και αφετέρου απαιτεί όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν το κύρος των δικαστικών λειτουργών και την συνταγματικώς θεμελιωμένη ανεξαρτησία της Τρίτης κρατικής Λειτουργίας.

Τέλος, με ιδιαίτερη έμφαση και αποφασιστικότητα η Ένωση ασκεί εύλογη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης η οποία σήμερα πλήτει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Χαρακτηριστικά δε τονίζεται: “Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αντιληφθεί τις επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στον Ελληνικό Λαό.
Να σταθμίσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών. Να αντιληφθεί την ανάγκη της προστασίας των αδυνάτων που έγιναν τόσο πολλοί και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι με τα εξαγγελλόμενα μέτρα. Να σταματήσει τις σπατάλες χρημάτων σε αμφιλεγόμενες επιλογές (αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία, ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις κατασκευών από τον προϋπολογισμό της Βουλής, παροχή αυτοκινήτων στους Βουλευτές με συμβάσεις leasing, κ.α. ).”

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος 

 

Σχόλια