Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ψήφισμα υπέρ της ταχείας εξυγίανσης της Δικαιοσύνης

0

Τη δέσμευσή τους για ταχεία εξυγίανση της Δικαιοσύνης από κάθε εστία διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις, εξέφρασαν εκ νέου οι δικαστικοί λειτουργοί κατά την ετήσια τακτική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ωστόσο, η Ένωση απηύθυνε έκκληση για επίσπευση των ερευνών ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα με στόχο να αποκατασταθεί και πάλι η πλήρης εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης και στους δικαστικούς λειτουργούς.

Με αφορμή την υπόθεση των ναρκωτικών στα Ζωνανιά της Κρήτης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστήριξε ότι δε θα ανεχθεί, οποιαδήποτε καλλιέργεια τεχνητού κλίματος περί νέου «παραδικαστικού κυκλώματος» και υπενθύμισε ότι οι γενικεύσεις του παρελθόντος, οι οποίες έβλαψαν τόσο τη Δικαιοσύνη, είναι παραδείγματα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κατάθεση στη βουλή του νομοσχεδίου για την εθελούσια έξοδο από το Σώμα όσων από τους δικαστικούς λειτουργούς αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα εξαιτίας προβλημάτων υγείας ή άλλων αιτιών. Επίσης, η Ένωση χαιρέτισε την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση των ετών της δικηγορικής προϋπηρεσίας, ως συντάξιμης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζήτησε επίσης από την πολιτεία να αναλάβει περισσότερα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και εξέφρασε τη συμπαράστασή της «στον δίκαιο αγώνα των δικηγόρων της χώρας για τη διατήρηση και την αυτοτέλεια του Ταμείου Νομικών».

Σχόλια