spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΈνωση Δικαστών και Εισαγγελέων: ανακοίνωση για τη στοχοποίηση δικαστικής λειτουργού

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: ανακοίνωση για τη στοχοποίηση δικαστικής λειτουργού

spot_img

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

“Την Παρασκευή 14-06-2024 ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την «αποχή των μελών του από όλες τις δίκες του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών από την Δευτέρα, 17-06-2024, μέχρι και την Παρασκευή, 21-06-2024» σε ένδειξη «διαμαρτυρίας», για την, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «καταγγελλόμενη» συμπεριφορά δικαστικής λειτουργού – Ειρηνοδίκη Γιαννιτσών, η οποία, μάλιστα, κατονομάζεται. Σύμφωνα πάντοτε με τα αναγραφόμενα στην ως άνω ανακοίνωση, η ως άνω «καταγγελλόμενη» συμπεριφορά, συνίσταται στο ότι η Δικαστής, «κατά την δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων της 13-06-2024 του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών, όπου ανέβαλε την συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στην αμέσως επόμενη δικάσιμο, αν και ο αιτών την αναβολή συνάδελφος γνωστοποίησε το κώλυμα του να παρασταθεί στην συγκεκριμένη δικάσιμο, εξαιτίας ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (παραστάσεις σε άλλο δικαστήριο), αρνήθηκε να αναβάλει σε διαφορετική δικάσιμο, αν και δεν υπήρχε ζήτημα κατεπείγοντος, και στη συνέχεια προέβη σε μειωτικές και απαξιωτικές δηλώσεις κατά του συναδέλφου».

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών αποτελεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας όπως αυτή μας εκτέθηκε από την συνάδελφο. Ειδικότερα την 14-06-2024 στο γραφείου προέδρου υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών εισήχθη προς συζήτηση υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων νομής, στην οποία δηλώθηκε παράσταση εκ μέρους ενός διαδίκου από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, που ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για άλλη δικάσιμο. Δεχόμενη το αίτημα αναβολής, η Δικαστής της έδρας με διάθεση εξυπηρέτησης των συνηγόρων των διαδίκων αν και δεν είχε υποχρέωση προς τούτο, αναζήτησε ημερομηνία νέας δικασίμου η οποία θα διευκόλυνε το πρόγραμμα αμφοτέρων των συνηγόρων. Αυτό δεν κατέστη δυνατό ενόψει και του περιορισμένου αριθμού των διαθεσίμων δικασίμων των θερινών τμημάτων. Όταν τελικά ορίστηκε δικάσιμος, η οποία δεν εξυπηρετούσε τον έναν από τους διαδίκους, ο πληρεξούσιος δικηγόρος εξεμάνη και κινήθηκε επιθετικά προς το γραφείο στο οποίο δίκαζε η Δικαστής, χτυπώντας οργισμένα και με δύναμη το χέρι του σε αυτό, ακριβώς μπροστά από την ίδια. Όπως δε ενημερωθήκαμε, στο πιο πάνω περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα ενώπιον και δικαστικής υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών, δεν ήταν η δικάσασα Δικαστής αλλά ο  πληρεξούσιος δικηγόρος αυτός που στη συνέχεια προέβη σε μειωτικές και απαξιωτικές δηλώσεις, αντί να απολογηθεί για την εντελώς απάδουσα σε δικηγόρο συμπεριφορά του απέναντι σε δικαστική λειτουργό. Τελικά η τελευταία όχι μόνον βρέθηκε στη θέση του θύματος της βίαιης αντίδρασης του ανωτέρω δικηγόρου, αλλά επιπλέον στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την αναληθή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε την αύξηση της συχνότητας όλο και πιο ακραίων και συχνά βίαιων συμπεριφορών δικηγόρων έναντι δικαστικών λειτουργών, με καταγγελίες μάλιστα που διαστρεβλώνουν πλήρως την αλήθεια και εμφανίζουν τον θύτη ως θύμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ως νέα διοίκηση της Ένωσης, το φαινόμενο της παρεμπόδισης δικαστών και εισαγγελέων να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσουμε στην επικείμενη συνάντηση της Ένωσής μας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης αφορά στην λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων ώστε να εκλείψουν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα που λαμβάνουν σταδιακά τη μορφή χιονοστιβάδας, ευτελίζουν τις διαδικασίες, υποβαθμίζουν τον θεσμικό ρόλο του δικαστή και κατά συνέπεια την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη.”

spot_img

Lawjobs