Ένωση Δικαστών: Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του ΚΠολΔ

0

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Αθανασίου, είχε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων, κα Β. Θάνου, σχετικά με τα οριζόμενα περί προθεσμιών, στα άρθρα 105 και 106 του νέου πολυνομοσχεδίου.
Η Πρόεδρος κι ο Γραμματέας της Ένωσης εξέφρασαν στον υπουργό τις ανησυχίες και τον προβληματισμό τους, για την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στον ήδη υπάρχοντα μεγάλο φόρτο εργασίας των δικαστών του πρώτου βαθμού που θα προκληθεί από τις πολύ στενές προθεσμίες του αρ. 106 του πολυνομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται, ότι βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, οι συζητήσεις όλων των εκκρεμών αγωγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, σχετικά με την άκυρη απόλυση εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 1-11-2013. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε το προεδρείο της Ένωσης, ότι κατατέθηκε προσθήκη-νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία στις παραγράφους 1 και 2 του αρθ. 106 μετά τη φράση, «ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου» προστίθεται η φράση, «που κατατίθεται στη γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου και επιδίδεται στον αντίδικο μέσα σε είκοσι μέρες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου», έτσι ώστε οι κλήσεις (για επίσπευση της συζήτησης) να μη συσσωρευθούν όλες μαζί την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.
Επίσης, ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε το προεδρείο της Ένωσης σχετικά με την αύξηση των θέσεων των Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και για την πρόσληψη 68 Ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του Διαγωνισμού του 2011. Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης πληροφόρησε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι μετέφερε ήδη προς τον Πρωθυπουργό το αίτημα συνάντησης με τα προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων, η οποία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.