Ένωση Εισαγγελέων: απαιτείται άμεση βελτίωση των συνθηκών απονομής Δικαιοσύνης

0

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 οι εργασίες της 29ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Σε Ψήφισμα της Ένωσης το οποίο εκδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γ.Σ. αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης παραμένουν απαράδεκτες, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές αγωνίζονται με αυταπάρνηση, προκειμένου να ανταποκριθούν και πράγματι ανταποκρίνονται, παρά τις συνθήκες αυτές, στην αποστολή τους».

Οι Εισαγγελείς καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, «ώστε να ανταποκρίνονται στις δίκαιες προσδοκίες του ελληνικού λαού», όπως επίσης και να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των θέσεων των Εισαγγελέων.

Επίσης, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί του Εισαγγελείς της χώρας να μετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 11ης Δεκεμβρίου 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, στις 1μ.μ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διακοπή των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας.

Tο πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος
 

Σχόλια