Ένωση Εισαγγελέων: Δήλωση για τις επιθέσεις βουλευτών κατά της Δικαιοσύνης

0

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη περι «εξακολουθητικής ανοχής προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» και τις αιχμές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Κασιδιάρη για επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με κριτήριο τον τόπο καταγωγής της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αποδοκιμασία της για τις αβασάνιστες και δημαγωγικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση τονίζει για μία ακόμη φορά, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τον νόμο και την συνείδησή τους, χωρίς να επηρεάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Επίσης, η Ένωση καλεί τον καταγγέλλοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατονομάσει τους θύλακες της Δικαιοσύνης που δείχνουν ανοχή στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας και συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που συνιστούν τέτοια ανοχή, προειδοποιώντας, ότι σε αντίθετη περίπτωση, η ενέργειά του ίσως και να συνιστά το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Όσον αφορά τις καταγγελίες της Χ.Α, η Ένωση επισημαίνει, ότι, για την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τηρήθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, αποκλειστικά κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας, επιλέγοντας για το ανώτατο αξίωμα την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Κουτζαμάνη.

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της Δικαστικής Αρχής, προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στις ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών.

Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ

 

Σχόλια