Ένωση Στρατιωτικών: Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παράβαση καθήκοντος

0

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, κατέθεσε μήνυση κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, στη μήνυση της Ένωσης αναφέρεται ότι τόσο ο κ. Χαρδούβελης όσο και ο κ. Σταϊκούρας δεν συμμορφώθηκαν με τη δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε υπέρ των Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, οι στρατιωτικοί ζητούν από τις αστυνομικές αρχές να προσάγουν άμεσα τον υπουργό Οικονομικών στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου ώστε να δικαστεί.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται αναλυτικά:

«Αντιπροσωπεία μας μετέβη σήμερα, Παρασκευή 22α Αυγούστου 2014 και περί ώρα 16.00΄, στο ΑΤ Συντάγματος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας από τα αστυνομικά όργανα του οικείου Τμήματος να προβούν σε όλες εκείνες τις δικονομικές και Συνταγματικές ενέργειές τους, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, ώστε ο αναφερόμενος να προσαχθεί άμεσα στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου και να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών».

Ακόμα, αναφέρεται: “Ζητάμε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων και οποιουδήποτε άλλου υπαιτίου προκύψει από τη δικαστική διερεύνηση, για τα αδικήματα των άρθρων 259 και 232Α παρ. 1 του ΠΚ, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα ήθελε προσδιοριστεί από τον κ. Εισαγγελέα, και να επιβληθεί η νόμιμη τιμωρία επί αυτών”.
 

Σχόλια