Ένοχοι 14 μοναχοί για διατάραξη της οικιακής ειρήνης

0

Το Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε σε 14 ζηλωτές μοναχούς της της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, στην οποία οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν δια πληρεξούσιου δικηγόρου, αναβίωσε η κόντρα μεταξύ της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, που ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα -το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας- και των μοναχών που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή, παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
Για την ίδια υπόθεση, που έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή των μελών της νέας αδελφότητας, κάθισαν στο εδώλιο δύο αστυνομικοί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, επειδή, κατά το κατηγορητήριο, επέτρεψαν την είσοδο Ι.Χ. αυτοκινήτου στην Ιερά Μονή, που μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τελικούς αποδέκτες τους ζηλωτές μοναχούς.
Το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τους δύο αστυνομικούς, όπως επίσης τον οδηγό του οχήματος που κατηγορούταν για άμεση συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

Σχόλια