Ένοχοι κατά τον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον ΕΛΑ

0

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας, Ελευθέριος Πατσής, στη διάρκεια της αγόρευσής του. Ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι Χρήστος Τσιγαρίδας, Κώστας Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτος Κανάς για τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικών, της απλής συνέργιας σε κατ εξακολούθηση εκρήξεις, απλής συνέργιας στις ανθρωποκτονίες του αστυνομικού Απόστολου Βέλιου και του αρεοπαγίτη Αναστάσιου Βενάρδου και της απλής συνέργιας σε πάνω από 70 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Εφόσον η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από τους δικαστές, οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί όλων των παραπάνω πράξεων είναι άγνωστοι.
Για τον πέμπτο κατηγορούμενο, Μιχάλη Κασσίμη, ο κ. Πατσής υποστήριξε ότι είχε περιστασιακή δράση αφού δεν προκύπτει σε βάρος του κανένα στοιχείο για εμπλοκή του πριν αλλά και μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος μόνο για το αδίκημα της άμεσης συνέργιας στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ.

Η διαδικασία της δίκης θα σταματήσει την Παρασκευή, 6 Αυγούστου, και θα ξεκινήσει και πάλι την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισης και θα αποφυλακιστούν από τον Κορυδαλλό οι Ειρήνη Αθανασάκη, Αγγελέτος Κανάς και Κώστας Αγαπίου.

Σχόλια