Ενστάσεις στη Βουλή για χρόνο εργασίας και επιθεωρητή

0

Ξεκίνησε χθες η «μάχη» για το οκτάωρο εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου για το εργασιακό άρχισε με καθυστέρηση λόγω της συγκέντρωσης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος. Εντός της αίθουσας η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείο Απασχόλησης.

Ενστάσεις ως προς το «κατ εξαίρεση» δικαίωμα του εργοδότη ως προς το χρόνο εργασίας, αλλά και ως προς τη συμμετοχή επιθεωρητή στην επιτροπής διευθέτησης του χρόνου εργασίας κατέγραψε στις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου νόμου για το εργασιακό η Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής εκφράζει επίσης τον προβληματισμό της ως προς τη συμμετοχή του Επιθεωρητή καθώς οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές έχουν ελεγκτικά καθήκοντα, τα οποία ενίοτε δεν συμβιβάζονται ευχερώς με την επίλυση συλλογικών διαφορών εργασίας και μάλιστα, με χαρακτήρα υποχρεωτικής απόφασης.

Σχόλια