Ενστάσεων συνέχεια στη δίκη της «17 Νοέμβρη»

0

Με ενστάσεις των συνηγόρων κατά των εφέσεων υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών κ. Λάμπρου συνεχίστηκε η δίκη της «17 Νοέμβρη» σε β βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθώωσης της Αγγελικής Σωτηροπούλου και της απαλλαγής για συγκεκριμένες πράξεις κατά των Νίκου Παπαναστασίου και Πάτροκλου Τσελέντη.

Τόσο οι συνήγοροι του Παπαναστασίου κ. Π. Ρουμελιώτης και του Τσελέντη κ. Β.Κουνέλης, όσο και η κ. Δ. Βαγιανού που εκπροσωπεί την Αγγελική Σωτηροπούλου επικαλέστηκαν στις ενστάσεις τους την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας στις εφέσεις του κ. Λάμπρου.

Οι Τσελέντης και Παπαναστασίου δικάζονται ξανά για την απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του αμερικανού Ρόμπερτ Τσαντ . Ο Παπαναστασίου επιπλέον δικάζεται και πάλι και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Χρήστου Μάτη. Σε πρώτο βαθμό ο Παπαναστασίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και ο Τσελέντης σε κάθειρξη 25 ετών.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή είχε προηγηθεί ένσταση κατά της έφεσης του κ. Λάμπρου για την αθώωση του Γιάννη Σερίφη ενώ η Εισαγγελέας Έδρας, κ. Κουτζαμάνη, ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψη όλων των ενστάσεων.

Σχόλια