Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Μανόλη Χορευτάκη

0

Ανεπαρκή απεδείχθησαν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπου ξεκίνησε με εντάσεις η εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης για τη δολοφονία του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη.
Η δίκη διεκόπη το απόγευμα και θα συνεχιστεί σήμερα στις 10 το πρωί. Προηγήθηκε αναταραχή μέσα στην αίθουσα, λόγω μιας έκρηξης του κατηγορουμένου Ζαχαρία Λαγουδάκη, ο οποίος χτύπησε με οργή τα χέρια του στο εδώλιο και απευθυνόμενος στην έδρα αναρωτήθηκε: «γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο θάνατος του φοιτητή, οφείλεται σε τυχαίο γεγονός; Δεν το έκανα επίτηδες.»
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας έδρας Νίκος Μαρκάκης πρότεινε για να αποτρέψει τα χειρότερα να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας κατέθεσαν οι γονείς του. Στις δηλώσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής έξω από την αίθουσα, έγιναν πολλές αναφορές όπως αναμενόταν στον τρόπο αποφυλάκισης του Λαγουδάκη, που ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γωνιών Πεδιάδος, αποφυλακίστηκε στα 9 χρόνια, ενώ λίγους μήνες μετά σκότωσε τον 20χρονο φοιτητή από τα Χανιά.

Σχόλια