Ένταση στη δίκη της «17Ν» εξαιτίας αιτήματος Γιωτόπουλου

0

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της «17Ν», επανήλθε στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από την οποία είχε αποχωρήσει στις 20 Δεκέμβρη 2005, δηλώνοντας ότι επιθυμεί στο εξής να παρίσταται επειδή «σκοπεύει να προσφύγει στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο και κάτι τέτοιο προϋποθέτει καταγραφή των θέσεών του στην παρούσα διαδικασία».

H επιστροφή του Γιωτόπουλου έφερε νέα αναστάτωση στη διαδικασία, καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμεί να τον εκπροσωπήσουν νομικά στην παρούσα φάση δύο συγκεκριμένοι δικηγόροι, διαφορετικοί από αυτούς που είχε διορίσει το δικαστήριο.

Το αίτημά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εισαγγελέων της έδρας, οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψή του, με το σκεπτικό ότι το δικαστήριο του έχει ήδη διορίσει τρεις συνηγόρους, μετά την ανάκληση της εντολής που είχε δώσει ο ίδιος στους συνηγόρους που είχε αρχικά, άποψη με την οποία ευθυγραμμίστηκε και το δικαστήριο, το οποίο τόνισε ότι, στον A. Γιωτόπουλο έχει διοριστεί ο ανώτατος προβλεπόμενος αριθμός συνηγόρων και ως εκ τούτου έχει εκλείψει το δικαίωμά του να έχει και άλλους.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους κατηγορουμένους, όσο και από τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι τόνισαν ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον κατηγορούμενο το δικαίωμα να έχει συνηγόρους της επιλογής του, ωστόσο η διαδικασία συνεχίστηκε με την παρουσία πλέον του Γιωτόπουλου, που εκπροσωπούνταν από τους ήδη διορισμένους συνηγόρους.

Σχόλια