Έντονες αντιδράσεις για την εγκύκλιο του Προέδρου του Αρείου Πάγου

0

«Αντεργατική» χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ την εγκύκλιο του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου προς του Πρωτοδίκες, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να εκδίδονται με φειδώ οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων.

Έντονες ήταν επίσης και οι αντιδράσεις από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκεκριμένη εγκύκλιο, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την επιθεώρηση των δικαστηρίων και των δικαστικών λειτουργών.

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της, την οποία απέστειλε προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, καταγγέλλει ότι η εγκύκλιος αποτελεί σαφή παρέμβαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου στον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης από τους Πρωτοδίκες, ενώ ουσιαστικά αποκαλύπτει τη σαφή προτίμηση του ιδίου «υπέρ των οικονομικά ισχυρών και του οργανωμένου κράτους».

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με την εγκύκλιό του, ζητά από τους Πρωτοδίκες τον περιορισμό έκδοσης αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων σε τρεις κατηγορίες υποθέσεων και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις όπου ζητείτε η προσωρινή παροχή προστασίας από δανειστή έναντι εφοπλιστή, από αποκλεισθέντα παρανόμως από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για δημόσια έργα και από απολυμένο εργαζόμενο έναντι του εργοδότη.

Στις έντονες αντιδράσεις, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αναστάσης Παπαληγούρας, απάντησε ότι «η εγκύκλιος του Προέδρου του Αρείου Πάγου επισημαίνει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δίνονται οριστικές απαντήσεις με τα ασφαλιστικά μέτρα, για θέματα που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Σχόλια