Έντονες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για την ΕΛ.ΑΣ.

0

Την ένταξη των ειδικών φρουρών και των συνοριοφυλάκων στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σημείωσε πως η αύξηση του αριθμού των αξιωματικών, γίνεται ώστε να αποκτήσουν οι αστυνομικοί κίνητρο για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς η προηγούμενη επετηρίδα «δεν ανάσαινε».

Σχετικά με την ένταξη των συνοριοφυλάκων και των ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι γίνεται διότι «δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε με μία αστυνομία διαιρεμένη σε τρία κομμάτια.

«Υπήρχε απίστευτη αντιπαλότητα μεταξύ αστυνομικών και ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων», σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ενστάσεις εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση να έχει ήδη αποφασίσει την πρόσληψη και νέου αριθμού συνοριοφυλάκων. Με αυτόν τον τρόπο, τονίστηκε, ελλοχεύει ο κίνδυνος παράκαμψης των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή νέων στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν απαντάται το πώς θα συνεχιστεί το έργο που μέχρι σήμερα επιτελούσαν οι συνοριοφύλακες.