Έντονη διαφωνία των Δικαστικών Ενώσεων με το ΥπΟικ

0

Την έντονη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο νέων περικοπών των αποδοχών τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων  κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νέο μισθολόγιο για τους δικαστικούς λειτουργούς, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού όλων των Ειδικών μισθολογίων.

Οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων, διατύπωσαν την έντονη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων των αποδοχών τους και ανέφεραν στον υπουργό, ότι για το σύνολο των δικαστικών ενώσεων αποτελεί “κόκκινη γραμμή” η απόφαση του 2013 του Μισθοδικείου, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος που επέβαλε την μείωση των μισθών του δικαστικού σώματος.

Υπενθύμισαν δε και την εκκρεμότητα συμμόρφωσης του κράτους με τη συγκεκριμένη απόφαση και μάλιστα αναδρομικώς. Παράλληλα δε τονίστηκε, ότι ενδεχόμενη νέα περικοπή θα αποτελεί παραβίαση της συνταγματικής επιταγής με την οποία ορίζεται ίδια μισθολογική μεταχείριση για τους δικαστές, βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων απάντησαν αρνητικά στον υπουργό και στην πρόταση παροχής προσωπικής διαφοράς στους υψηλόβαθμους δικαστικούς, ενόψει του νέου μισθολογίου.