Έντονη πολιτική κόντρα πυροδότησε η επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης

0

Την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, αλλά και μια σκληρή κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, προκάλεσε η αιματηρή επίθεση ομάδας 15 κουκουλοφόρων με λοστούς στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Απόστολου Κατσιφάρα χθες στις 12.30 το μεσημέρι. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το γραφείο του κ. Κατσιφάρα βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων, καθώς είχε προηγηθεί επίθεση με βόμβες μολότοφ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.
Οι δράστες εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το γραφείο, επί της οδού Θεμιστοκλέους 23-25 στο κέντρο της Αθήνας, και επιτέθηκαν στον γραμματέα και έναν συνεργάτη του υφυπουργού. Ο γραμματέας του κ. Κατσιφάρα ξυλοκοπήθηκε άγρια και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ ελαφρύτερα τραυματίστηκε ο άλλος συνεργάτης του.
Την ώρα της επίθεσης ο υφυπουργός μετείχε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο ίδιος καταδίκασαν την ενέργεια, μόλις ενημερώθηκαν. «Οι κρυπτόμενοι “γνωστοί άγνωστοι” ξαναχτύπησαν με θύματα αθώους εργαζόμενους πολίτες. Εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Όμως, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν δολοφονείται. Απαντά με ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία των αδυνάτων και εξάλειψη των ανισοτήτων. Ο εξανθρωπισμός των φυλακών, η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσουν να είναι ο αξιακός πυρήνας της πολιτικής μας», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Ωστόσο, δεν κινήθηκαν όλες οι δηλώσεις σε πνεύμα συναίνεσης, αφού άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια σχετικά με τον νόμο για την απαγόρευση της κουκούλας.
Ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η νομοθετική ρύθμιση που απαγόρευε τη χρήση κουκούλας δεν ήταν γελοία, όπως υπαινίχθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης, και πως ο χαρακτηρισμός αυτός εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη λειτουργεί ως οιονεί ηθική αυτουργία στις αλλεπάλληλες επιθέσεις κουκουλοφόρων το τελευταίο τρίμηνο. Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε ότι «ο κ. Δένδιας παραδίδει άλλο ένα μάθημα ακροδεξιού αντιπολιτευτικού οίστρου, σχεδόν τόσου αχρείαστου όσο και η νομικά έωλη ρύθμισή του για τη χρήση κουκούλας επί των ημερών του». Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Δένδια: «Ο, κατά δήλωσή του, “προοδευτικός” υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα πολιτικής απρέπειας και νομικής άγνοιας. Εκτοξεύει χαρακτηρισμούς και ύβρεις, αντί να απαντά επί της ουσίας. Ξεχνά ή αγνοεί ότι τα νομοθετήματα κατά της κουκούλας ιστορικά εφαρμόσθηκαν για να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό της Κου-Κλουξ-Κλαν στις ΗΠΑ και τη δράση νεοναζιστικών ομάδων στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο “ακροδεξιός αντιπολιτευτικός οίστρος”, κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη…».

Σχόλια