Εντός των ημερών οι νέοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι του ΑΠ και του ΕΣ

0

Mετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου, το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι νέοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι υποψήφιοι προς προαγωγή ήδη πέρασαν από ακρόαση από την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σύμφωνα με τα ισχύοντα, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης για την επιλογή των νέων προσώπων, αναμένεται να τηρήσει την επετηρίδα.

Στον Άρειο Πάγο, στην ίδια σειρά της επετηρίδας είναι οι αντιπροέδροι Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Γεώργιος Χρυσικός, Γεώργιος Γιαννούλης και Ιωάννης Σίδερης. Ακολουθούν οι κ.κ. Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής και Σπυρίδων Μιστιάλης.

Τις θέσεις των Αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο διεκδικούν οι Αρεοπαγίτες, Βασιλική Θάνου, η οποία είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Γεώργιος Γεωργέλης, Παναγιώτης Ρουμπής, Ανδρέας Δουλγεράκης και Κωνσταντίνος Φράγκος.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο αρχαιότερος Αντιπρόεδρος, σύμφωνα με την επετηρίδα, είναι ο Νικόλαος Αγγελάρας και ακολουθούν οι κ.κ. Φλωρεντία Καλδή, Ιωάννης Σαρμάς, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Σωτηρία Ντούνη, Μιχαήλ Ζυμής και Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη.

Τέλος, από το Υπουργικό Συμβούλιο θα συμπληρωθεί και η θέση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην επετηρίδα του οποίου πρώτος είναι ο Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Απέσος.