Επαναλειτουργεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

0

Υπό τον επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστο Γεραρή επαναλειτουργεί από χθες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Η ορκωμοσία του νέου προέδρου και των μελών της Αρχής έγινε ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη. Αντιπρόεδρος της Αρχής, που υπολειτουργούσε από τον περασμένο Νοέμβριο, ανέλαβε ο επίτιμος Αρεοπαγίτης Χρήστος Παληοκώστας.
Η επιλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Αρχής έγινε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου 2008.
Συγχαίροντας τον νέο πρόεδρο και τα νέα μέλη της Αρχής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι όλοι τους έχουν επιλεγεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως προσωπικότητες και ότι απολαμβάνουν μίας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής εμπιστοσύνης. Τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
«Έχετε όλοι την έξωθι καλή μαρτυρία και είστε διακεκριμένοι και καταξιωμένοι όλοι στο χώρο της μέχρι τώρα προσφοράς σας. Συγκροτείτε μία ανεξάρτητη διοικητική αρχή, στο πλαίσιο μιας υφισταμένης νομοθεσίας, αλλά και του Συντάγματος που προβλέπει το σκοπό και οριοθετεί την αποστολή σας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συμπαρασταθεί απολύτως στο έργο σας. Ως υπουργός Δικαιοσύνης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος στην αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων, στο μέτρο μάλιστα που στη σύγχρονη κοινωνία αυτά μπορεί να απειληθούν με ποικίλους τρόπους».

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Αρχής υπογράμμισε ότι ο ίδιος και τα νέα μέλη της Αρχής αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα κάτω από ειδικές συνθήκες, αφού, λόγω της παραιτήσεως του προέδρου και ορισμένων μελών, η Αρχή υπολειτουργούσε από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Το γεγονός αυτό» τόνισε ο κ. Γεραρής «έχει προκαλέσει, μοιραίως, συσσώρευση εκκρεμών υποθέσεων και, φοβάμαι, ότι έχει ενδεχομένως δημιουργήσει κάποιο κλίμα χαλαρότητας στο προσωπικό. Καλούμεθα, λοιπόν, τα νέα και τα παλαιά μέλη, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της Αρχής», είπε ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σχόλια