Επαναλειτουργούν οι κάμερες στους δρόμους με απόφαση της ΑΠΠΔ

0

Θετική ήταν η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για τη χρήση των καμερών στους δρόμους, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία των καμερών διαχείρισης της κυκλοφορίας από την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση 63/2004 της ΑΠΠΔ ορίζει ότι «ο σκοπός για τον οποίο ζητείται η άδεια λειτουργίας του συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής, δηλαδή η διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων είναι νόμιμος μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι το σύστημα δεν χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό και δεν γίνεται χρήση από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας άλλες από αυτές που έχουν επιφορτισθεί νομίμως με τη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων».

Έτσι, στην περιοχή της Αττικής θα επαναλειτουργήσουν 293 κάμερες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, που θα μεταφέρουν εικόνα στο Θάλαμο Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ωστόσο αυτές θα αναδιαταχθούν χωροταξικά, για να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Σχόλια