Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ

0

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε σε πταισματοδίκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί είχαν καταγγείλει, σε συνέντευξη Τύπου στις 9 Μαρτίου, ότι τουλάχιστον επτά σχολικά συγκροτήματα της χώρας δεν τηρούν την υφιστάμενη νομοθεσία και ότι επιχειρείται από τους ιδιοκτήτες η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους, αλλά και της εργατικής νομοθεσίας που διέπει τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Κουρουτό, εντοπίστηκαν εκπαιδευτήρια όπου διδάσκουν φοιτητές, δεν εκδίδουν διοριστήρια στους εκπαιδευτικούς, τους προσλαμβάνουν ως υπαλλήλους γραφείου, τους απολύουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τους πληρώνουν με πολύ χαμηλό ημερομίσθιο, ενώ υπάρχουν και εκπαιδευτήρια όπου ο διευθυντής τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ το οριζόμενο από το νόμο όριο ηλικίας.

Ο κ. Ιωαννίδης ζητά να ληφθούν καταθέσεις των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ στη Θεσσαλονίκη και αρμοδίων υπαλλήλων και να διακριβωθούν τυχόν περιπτώσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σχόλια